maanantai 23. helmikuuta 2009

The Queen

Tällä kertaa en käynyt elokuvissa vaan nappasin kirjaston DVD-hyllyltä elokuvan mukaan kotona läppäriltä katsottavaksi. Siihen, että Michael Sheen näytteli Tony Blairia oli yllättäen hiukan hankala tottua, kun Frost/Nixonin katsomisestakaan ei niin kauaa ollut. Jostain syystä en ilmeisesti ole ikinä ennen nähnyt Sheenin tähdittämiä elokuvia.

Michael Sheenin Tony Blair ja erityisesti Helen McCroryn Cherie Blair tuntuivat tarpeettoman liioitelluilta. Sen sijaan Helen Mirren kuningattarena oli loistava (ja voitti syystäkin sinä vuonna oscarin). The Queen oli hauska jatke sille, että hiljattain luin tuon Epätavallisen lukijan. Elokuvan alussa ennen Dianan kuolemaa kuningattaren olisi voinut hyvin kuvitella innostumaan lukemisesta ja käyttäytymään juuri niin kuin Epätavallisessa lukijassa - eli kuningatar vastasi täysin odotuksiani.

En ole ikinä ollut erityisen kiinnostunut kuninkaallisista, enkä osaa sanoa missä olin, kun kuulin prinsessa Dianan kuolleen. Elokuva onnistui laajentamaan käsitystäni monarkiasta ja prinsessa Dianasta ja avaamaan myös Dianan kuoleman merkitystä.

Ei kommentteja: